Nya datum och ny het bokning...

Efter en succéartad tillställning på Scharinska med Serengeti, Lady Louise och Balettakademin har vi jobbat vidare för att kunna sprida reggaen och ge er nya fina arrangemang. Med euforisk glädje kan vi redan nu släppa bomben. 7 November är nästa datum att boka in i kalendern. Gaiakollektivet backas denna gång upp av ingen mindre än Governor Andy. Som vanligt utlovas också andra spännande överaskningar, svett, dans och mer kärlek. Mer information kommer löpande så håll utkik.


Lite kort om Andy

Redan som 15 åring fick han upp ögonen för reggae i och med filmen The Harder They Come med Jimmy Cliff i huvudrollen. Karriären inom den svenska reggaescenen tog snurr som sångare i bandet Fri Fart 1979 och följdes upp med turnerade med bandet Pink Patchos 1981-1987. Samtidigt gjorde Andy en hel del Soundsystemgig med Papa Bull (Ambassadors Sound). 1991 flyttade Andy till Stockholm och var med och startade Trinity Sound 1993, Slingshot Sound 1998 och Sveriges nu största reggaeklubb Club Studio One 2001. Nöjesguiden utnämnde 1997 Governor Andy till Stockholms Nöjesförbättrare efter lång och trogern tjänst med ett otal reggaeklubbar. På egen etikett gavs singeln ”Internet" ut 1997, men debutalbumet som soloartist kom först 2002 med debut-albumet "Torra Benens Dal" på Sonet/Universal. Governor Andy har även medverkat på ett av Petters album och en stor mängd andra artisters låtar. På sitt andra album har han med utmärkt resultat själv bjudit in vokalisterna Million Styles och Junior Eric. Som det visat sig har Governor Andy alltid bevarat reggaefanan i topp och på senaste plattan ”Som Salomos sång” hörs blytunga rytmer, såväl som uppfräschade klassiker, producerade av Partillo, Mastah L & Niceness för KBC Music som tillsammans tagit fram ett mycket modernt roots sound som passar Andys röst förträffligt. På albumet fortsätter Andy att med sin egen patenterade sång/toaststil att propagera för reggaekulturen och sin förhållning till rastafari med kritiskt tänkande mot den skeva världsordningen. Han gör det stundtals med stort allvar i rösten, ibland med lekfullhet och glimten i ögat såsom vi alla vet Governor Andy gör bäst av alla när han står utrustad med micken i hand.

För att lyssna in er kan ni besöka http://www.myspace.com/governorandyonlineDJ Peace, Gaiakollektivet


Bli kompis med oss på Facebook "Gaiakollektivet ReggaeDancehall"...

och gå med i vår facebookgrupp. Där får ni se bilder och filmer från våra spelningar, veta saker som är på gång med mera.

Scharinska kokade över...

Gaiakollektivets klubb på Scharinska 18:e september blev vad vi hoppades. Spanska salen kokade över. Tack och bock till alla som kom och gjorde kvällen och natten oförglömlig. Det var svettigt och dans från första till sista tonen. Tillsammans med Serengeti, DJ Lady Louise och Balettakademiens dansare gjorde vi Scharinska till nåt alldeles speciellt. Redan nu planerar vi för kommande arrangemang så ni kan lita på att vi kommer tillbaka med nya idéer, purfärska rytmer och med mer kärlek.

Allt för nu
/DJ Peace, Gaiakollektivet
Sveriges hetaste Reggae Dancehall till Umeå 18 september!

Gör er redo! Gör er redo!

Gaiakollektivet presenterar:

Reggaeklubb på Scharinska 18 SeptemberLive: SERENGETI & Lady Louise (Reggae & Dancehall) - (från Göteborg)

Sveriges hetaste reggae dancehall akt.
Serengeti har tidigare spelat på bl.a. Europas största reggaefestival Rototom Sunsplash i Italien och i år har de hunnit med spelningar på exempelvis Peace & Love Festivalen, Öland Roots, Malmöfestivalen, Pride Sthlm, Göteborgs kulturkalas.
http://serengetimusic.com/
http://www.myspace.com/theserengeti

DJ Lady Lousie
Sveriges hetaste reggae dancehall DJ, Göteborg
Lady Louise är resident DJ på den populära Club Jamrock i Göteborg
http://www.myspace.com/ladylouisey
  • Balettakademien Umeås Dancehallsdansare kommer stå för dansshow under hela kvällen!

DJs under kvällen:
DJ Lady Louise (Gbg), DJ Rewind (Nyk), DJ Ital Sounds & DJ Peace från Gaiakollektivet


Vi ses på Scharinska 18 September. Hjärtligt välkomna till denna Reggae Dancehall Special Evening!! Missa för din egen skull inte detta arrangemang!

Jah Guidance

http://www.scharinska.se/

Balettakademien Umeå: http://www.folkuniversitetet.se/templates/PageRight.aspx?id=45765

MER INFO:

SERENGETI:

Ni har väl inte missat Serengeti?! Sveriges nya stjärnskott på reggae och dancehall scenen. Denna kvinnliga reggae och dancehall duo släpper snart sin första officiella singel på europas största reggaebolag "Soundquake" och håller just nu på att producera klart sitt debutalbum som släpps i början av nästa år. Förutom att producera albumet på egen hand arbetar de med producenter som Partillo och Kapten Röd.

Tre månader efter de startat sitt band förra året spelade de på största scenen på europas största reggaefestival "Rototom Sunsplash" i Italien.  Det senaste året har de spelat runt om i norden och i Sverige ändå från Boden i norr till Malmö i Söder. De har i sommar spelat på ett flertal klubbar och festivaler runt om i landet (bl.a. Malmöfestivalen, Pride Sthlm, Öland Roots, Peace & Love, Göteborgs kulturkalas m.m.) 

Serengeti var även medverkande på Göteborgsproducenten Partillos dubbel-CD ”Högre Standard Vol I & II” med två spår, ”We run tings” och ”Make you feel better”. Den senast nämnda låten har spelats flitigt på P3 och släpptes som plattans andra radiosingel. Serengeti omnämndes i de flesta recensioner, och recencenterna har varit mycket entusiastiska. I aftonbladets recension omnämns Serengeti som en ”positiv överraskning som kan bli Sveriges svar på Nina Sky” Efter detta nominerades de till Årets nykomling av Reggae Galore, Sveriges enda reggae-tidning. De bjöds även in att medverka i SVT:s musikprogram ”Garage” som sändes under våren 2009. 

Kolla in www.serengetimusic.com eller www.myspace.com/theserengeti för mer info, 
bilder samt för att lyssna på deras musik.

LADY LOUISE:

Lady Louise är Göteborgs främsta reggae och dancehall DJ och du märker direkt när det är hon som står bakom skivspelarna eftersom hon väldigt ofta är först med att leverera det allra hetaste från Jamaica. Man kan säga att det därför Lady Louise bräcker sina dancehall och reggae DJ kollegor, genom att alltid ha det senaste av det senaste och klubbarna hon driver drar alltid fullt hus och dansgolv. De senaste åren har Lady Louise drivit den populära klubben JAMROCK i Göteborg och åkt runt och spelat på en mängd klubbar i vårt avlånga land där hon fått folk att dansa sig svettiga natten lång. Hon åker sedan början av 2009 även med som officiell DJ för reggae och dancehallgruppen Serengeti.

www.myspace.com/ladylouisey

 

LOVE IS THE ONLY ABSOLUTE!
1300 personer besökte Reggaekvällen!

Ojoj! Rekorden fortsätter på de berömda Reggae- & Skakvällarna i Nyköping. Denna gång hölls arrangemanget på Skeppsbron 11 (tidigare Lotsen) och stället fylldes på 1300 personer. All Time Rekord någonsin under Skeppsbrons/ Lotsens historia. Vi tackar hjärtligast för folk och blessings!

Förutom Gaiakollektivets och MC Rewinds framträdande, stundtals kompade av Sig Chatta, befann sig Governor Andy, Skank The Bones och Local Expressions på scen för att bjuda Nyköping på en Reggae Explosion. Flera dansgolv och hängställen fanns att tillgå och musikvideos, eldshow och annat erbjöds under denna helkväll.

Thanks and Blessings!

Affischen, DJ Ital Sounds från Gaiakollektivet, Governor Andy


Gaiakollektivet skapade sköna vibbar på E-Puben

Sköna vibbar fanns på E-Pubens fredagseftermiddag/kväll då Gaiakollektivet rivde loss de skönaste o nyaste roots rytmerna som landat på denna planet.

E-Puben fylldes snabbt på chillsugna folk.

DJ Ital Sounds säger:
-Det är så fantastiskt att kunna spela ut musik under en sån här tillställning. Det finns så mycket bra Roots Reggae som måste få komma ut till folket.


DJ PEACE and DJ ITAL SOUNDS from GAIAKOLLEKTIVET

STAY BLESSED

RSS 2.0