Lindellhallen tisdagen den 3 februari

I samarbete med Umeå Studentradio kommer Gaiakollektivet att spela skivor i Lindellhalen på Umeå universitets campus under hela tisdagen den 3 februari 10.00-15.00. Det kommer bjudas på den senaste jamaicanska dansmusiken i kombination med gamla godingar från förr. Campus kommer gunga, var så säkra!

För dig som är intresserad av att sända studentradio i Umeå kommer det att vara ett uppstartsmöte den 3 februari klockan 17.00 i Samhällsvetarhuset sal 211. Passa på att gå med då!

Klubb Dalstigen stor succé

Umeå Studentradios fest Klubb Dalstigen lördagen den 24 januari 2009 blev ett lyckat kapitel i radions festhistoria. Klubben bjöd på ett fullstampat dansgolv och live-DJ:s, bland dem Gaiakollektivet och Indie-Go. Återigen har Umeå Studentradio visat att där radiofolk finns - där finns också festen. Stort tack till Artmina för det upplivande fotot och för allt annat också.

Foto: Artmina

Fler vittnesmål från festen finns på bloggarna Så kom solen: "Ljuva dans", Artmina: "Klubb Dalstigen 102,3" samt Ulli: "Årets fest!".

Jr Eric avled efter trafikolycka

Den svenska reggaeprofilen Erik Alexandersson, känd som Jr Eric, avled efter en trafikolycka i Thailand den 15 januari 2009. Mer information om händelsen finns i Color Blinds blogg. Gaiakollektivet hedrade Erik igår i radio genom att spela en av hans mer kända låtar.

1000 träffar på Google!

Idag har Gaiakollektivet skrapat ihop över tusen träffar på sökmotorn Google. Ja, det är sant - kolla här! Bland sökträffarna finns bloggen du läser nu, vår Facebookgrupp, vår Myspace, vår användare på Skawars.nu och videokanalen på Youtube. Nu kan du välja det forum som passar dig - för vi finns överallt! Det finns även några gamla artiklar om oss i samband med Umeå Jamaican Week och mycket, mycket mer. Kanske hittar du något intressant som vi inte har hittat? Mejla oss i sådana fall!

Nyköping lördagen den 28 februari!

Det kanske fetaste som hänt Gaiakollektivet händer lördagen den 28 februari långt bort från vårt ljuva Norrland. Kollektivet spelar nämligen skivor på en reggae- och skakväll i Nyköping i sällskap med storheterna Kapten Röd (Gbg) och Serengeti (Gbg), båda uppbackade av nyköpingsbandet Skank the bones. Detta sker på Club Tellus (Emils kök) i Nyköping. Efter ett flertal lyckade kvällar bjuder de nu på en helkväll som sent skall glömmas. Gaiakollektivet och andra DJ:s kommer bjuda på en grym blandning av roots, ska, conscious och dancehall. I köket serveras det karibisk mat och karibiska drinkar från klockan 17.30. 18 års åldersgräns och 60:- entré.

E-puben fredagen den 9 januari

Nu är vi kanske lite impulsiva men Gaiakollektivet har smygpremiär på E-pubens efter-plugg-pub redan fredagen den 9 januari klockan 15.00-18.00. Vi kunde inte hålla oss och ber om ursäkt för det korta varslet. Kollektivet vänder skivor, spelar reggae och är hängbara hela eftermiddagen. Kom förbi, ta en öl och sitt och jazza ett tag. (Observera att du tyvärr måste ha giltig kårlegitimation för att komma in på puben!)

Sändning onsdagen den 21 januari

Redan onsdagen den 21 januari klockan 19.00 - 20.00 sänds årets första Gaiakollektivet. Det blir nypremiär i rött, gult och grönt! Lyssna på oss i Umeå studentradio 102,3 mHz  (analogt eller via webbradio). Och som om det inte var nog kommer vår nygamle medarbetare Fredrik tillbaka till studion med färska minnen från dubscenen i Skottland... Missa inte!

Vi avslöjar inget!

Nu drar terminen snart igång och vi har mycket spännande framför oss. Än så länge kommer vi dock inte avslöja några hemligheter trots att rykten florerar i stugorna. Det kommer hur som helst bli en riktigt fin termin med massor av reggae - så mycket kan vi lova. Tills vidare bjuder vi på ljuva toner i en hemmasnickrad mix med Damian Marley. Håll till godo!


RSS 2.0