Första kvällsspelningen på Nationernas Hus

Onsdagen den 29 oktober spelade vi till sena natten på Nationernas Hus i Umeå. Spelningen delades med DJ Kristin som dessvärre blev sjuk och inte kunde delta. Det blev mycket dancehall under senare delen av kvällen men innan dess hann vi med en hel del riktigt bra reggae. Stämningen var skön och avslappnad, precis som en onsdagskväll ska vara när vi är ute på lokal. Tack till alla som lyssnade på oss och till alla tappra som vågade ta några danssteg trots att det var onsdagkväll och tentavecka! Blessed love!


Nationernas Hus onsdagen den 29 oktober

Vi har just fått veta att Gaiakollektivet spelar skivor på Nationernas Hus tillsammans med DJ Kristin onsdagen den 29 oktober klockan 22.00-02.00. Som vanligt är det dansgaranti hela kvällen och kärlek i luften! Klart att du tar med klasskamraterna och svänger loss en onsdag. Nya spelningar rullar in hela tiden och för att vara riktigt uppdaterad får du ta och kolla vårt spelschema på Skawars.nu. Check it out!

Sändning onsdagen den 29 oktober

Nästa radiosändning är onsdagen den 29 oktober klockan 19.00 - 20.00 i Umeå Studentradio 102.3 mHz. Befinner du dig inte i Umeå kan du lyssna direkt genom studentradions hemsida. Det blir ett program med fräsch och skön musik - det där du inte visste fanns men alltid längtat efter!

Ruggigt gung till efter-pub-ölen

Gaiakollektivet spelade på E-pubens efter-plugg-pub fredagen den 17 oktober 2008. Som vanligt var det bra tryck och inget strul. Lokalen blev fullsatt och tillsammans med billig mat serverades också billig öl. Tack till alla härliga människor som kom förbi trots regn och rusk!


Cleo & Syster Sol på Umeå Jazzfestival!

Fredagen är räddad! Hiphop/reggaeduon Cleo och Syster Sol (a.k.a. Isabell Sandblom, sångerska i Livelihood) spelar tydligen på Umeå Jazzfestival fredagen den 24 oktober klockan 21.00 på Äpplet i Folkets Hus. Kan ju vara riktigt värt för den välbevandrade reggaelyssnaren. Syster Sol har gjort en stor insats för svensk reggae och det kan ju vara sjysst att uppleva henne i Umeå. Ett festivalpass för fredagen kostar 300:- och är du student kostar det 220:-.

E-puben (EPP) fredagen den 17 oktober

Spelningarna rullar in i ett aldrig sinande flöde. Just när vi trodde att vi skulle få en lugn helg visade det sig att vi fått en spelning på E-pubens efter-plugg-pub fredagen den 17 oktober klockan 15.00-18.00. Vi ser förstås fram emot att för femte veckan i rad få greppa mixerbordet och hälsa alla reggaeälskare och fattiga studenter välkomna att dela kvällen med oss. Det blir reggae och dancehall hela härliga eftermiddagen. Ta hand om dig så länge så ses vi där! Fler spelningar ligger i spelschemat.

Vad hände med Omar Kulane?

Vi vill så här i höstblåsten passa på att uppmärksamma Umeås lokala reggaeprofil Omar Kulane för hans insatser för reggaekulturen. Många är de gånger umeborna åkt nattbuss med chauffören Omar och fått nya, fräscha jamaicanska rytmer med sig hem. Här är ett filmklipp med Omars buss som några glada bussresenärer lagt ut. Naturligtvis utspelar det hela sig på nattbussen till Ersboda...Lördag under den jamaicanska flaggan

Spelningen på E-puben lördagen den 11 oktober var riktigt skön. Tyvärr kom det inte riktigt lika många besökare som det brukar men de som kom var som vanligt peppade och danssugna. Framåt slutet var det mycket energi på dansgolvet och decibelmätarna stod energiskt och slog mot det förbjudna röda. Vi är med andra ord riktigt nöjda med kvällen och ser fram emot kommande spelningar på E-puben och andra ställen i Umeå. Nu tar vi ett litet kortare uppehåll, men håll utkik på spelschemat så vet du när vi spelar igen. Bless!Sändning onsdagen den 15 oktober

Nästa radiosändning är onsdagen den 15 oktober klockan 19.00 - 20.00 i Umeå Studentradio 102.3 mHz. Befinner du dig inte i Umeå kan du lyssna direkt genom studentradions hemsida. Det blir ett program med prat, musik och de där guldkornen vi inte spelat hittills.

Men du måste inte vänta ända till den femtonde för att höra Gaiakollektivet spela! Glöm inte att vi snurrar plattor på E-puben nu på lördag den 11 oktober klockan 22.00 - 02.00. Det blir en riktigt svettig kväll så ta med dansskorna!

Vilken härlig fredag!

Fredagen den 3 oktober började riktigt bra när vi spelade på E-pubens efter-plugg-pub. Förutom att slutsteget havererade någon minut flöt låtarna på riktigt snyggt och musiken var så uppskattad att personalen beslutade att förlänga pubens öppetid bara för att det var så sjysst stämning. Så härligt osvenskt, sånt gillar vi! Tack också till alla härliga människor som visade sin fulla uppskattning.

Vi är förstås också mäkta stolta över Kristin, Malin och Max som spelade skivor på Nationernas Hus samma kväll och dessutom gjorde ett riktigt bra jobb. Vi dansade oss lyckliga och det var vi inte ensamma om. Det känns som det rör på sig i reggaestaden Umeå nu! Underbart!
 

För dig som känner att du helt missat reggaetåget i Umeå så kommer det naturligtvis fler spelningar framöver. Gå in på vårt spelschema på Skawars och välj en helg som passar dig.

RSS 2.0