Fet fredag på Digital Tone Festival '08

Det rör på sig i Umeå! Nu på fredag den 28 november spelar bland annat Serengeti (reggae/dancehall), Axxionpack (reggae soundsystem) och Subcommandante (jungle/reggae) m.fl. i Folkets hus på Ditgital Tone Festival. Fixa biljett nu så har du det klart! Vi ses där!

Reggae på Downhillmässan i december

Nu är det officiellt! Gaiakollektivet DJ:ar på IKSU:s Downhillmässa söndagen den 7 december klockan 12.00 - 17.00. Mässan lockar många besökare och är den största snö- och skidmässan i Norrland. Alltsammans arrangeras av IKSU Alpin i IKSU:s sporthall (klättersalen) vid campus. Det kommer bli utställningar, bytesmarknad, pub, show, happenings och mycket annat. Kom och häng till skön baktakt tillsammans med hundratals snowboardåkare. Fett är bara förnamnet.

Sändning den 26 november

Onsdagen den 26 november klockan 19.00-20.00 sänder vi återigen vårt radioprogram Gaiakollektivet i Umeå Studentradio 102,3 mHz. Programmet blir lika fylligt och skönt gungigt som vanligt.

Nu som grupp på Facebook!

Nu har vi äntligen en egen grupp på Facebook. Du kan bli medlem i gruppen om du registrerar dig på Facebook och sen klickar i att du vill gå med i gruppen här (du kan också söka på "Gaiakollektivet" i sökfältet). Gruppen är öppen för alla. Som medlem får du uppdateringar om kommande spelningar och sändningar samt eventuellt annat smått och gott. Ett måste för dig som vill bli mer delaktig i Umeås reggaekulturliv!

Vi kommer givetvis att fortsätta uppdatera bloggen frekvent och vårt vanliga kalendarium fortsätter att fungera som vanligt. Var inte orolig.

Umeå Jamaican Week är över

Nu är Umeå Jamaican Week över för detta år men vi fortsätter förstås att smida planer och ränker inför framtiden. Tack till alla som lyssnade på vårt radioprogram och kom på våra spelningar. Vi är er evigt tacksamma. Vi har fått mycket mediauppmärksamhet, ett enormt besökarantal på bloggen och förhoppningsvis fler positiva reggaelyssnare i Umeå sedan veckan inleddes. Det är vi väldigt nöjda med. Det är med andra ord inte det sista du får se av oss.

Tyvärr är spelningen på E-pubens EPP den 12 december inställd. Vi beklagar förstås detta men utlovar fler spelningar framöver så snart vi ordnat med bokningar. Tills dess är ni välkomna att lyssna på oss varje jämn onsdag klockan 19.00 - 20.00 i Umeå Studentradio 102,3 mHz.

Kontakta oss

Gaiakollektivet är ett musikkollektiv (DJ och radio) baserat i Umeå. Kollektivet har flera medlemmar och du kontaktar samtliga genom att skicka e-post till oss. Vi sköter också presskontakter genom mejlen. Vår e-postadress är gaiakollektivet [at] umeastudentradio.se.

In English
Gaiakollektivet is a DJ and radio broadcasting massive based in Umeå, Sweden. If you want to get in touch with us, use our email gaiakollektivet [at] umeastudentradio.se and we'll answer you as soon as possible in English.

Reggaetoner intog Lindellhallen

Efter gårdagens artiklar i VF och VK har vi upplevt ett enormt ökat intresse för reggaemusik och vårt musikkollektiv. Vi slog omedelbart besökarrekord i bloggen och många besökare hörde av sig till oss.

Idag såg det inte sämre ut eftersom vi gav oss ut för att spela på campus och inleda Umeå Jamaican Week. Här bjuder vi på lite film från vår spelning i Lindellhallen idag och vill passa på att påminna alla besökare om att lyssna på Gaiakollektivet i Umeå Studentradio 102,3 mHz ikväll klockan 19.00 - 20.00. Det blir riktigt skönt i öronen!


VK: "På reggaemission i kylan"

Idag kunde man också läsa artikeln "På reggaemission i kylan" i Västerbottens Kuriren. Gaiakollektivets satsning Umeå Jamaican Week berörs i artikeln och reggaescenen i Umeå diskuteras. I artikeln kommenteras bland annat musiken under den jamaicanska veckan:
    - Det blir alltifrån riktigt gammal rootreggae till dagens dancehall och allt däremellen.

VF: "Umeå Jamaican Week ska öka intresset för reggae"

Idag publicerade Västerbottens Folkblad artikeln "Umeå Jamaican Week ska öka intresset för reggae" om Gaiakollektivets satsning Umeå Jamaican Week. Läs gärna artikeln på nätet eller klicka på bilden till vänster. Vi är förstås glada att vårt syfte och satsning uppmärksammas. Eller som det uttrycks i artikeln:
    - Vi hoppas att det ska börja spelas mer reggae i Umeå och vi vill bidra till att det blir så.

Umeå Jamaican Week

Till veckan är är det UMEÅ JAMAICAN WEEK på campusområdet. Under veckan spelar vi skivor på campus, sänder reggaeradio och DJ:ar jamaicansk musik på E-puben. Så här ser schemat ut:

I samband med Umeå studentkårs temadagar på campus kommer Umeå Studentradio att spela skivor för alla intresserade studenter. Näst först ut är Gaiakollektivet som spelar tung reggae onsdagen den 12 november klockan 12.30-14.00 i Lindellhallen.

På kvällen onsdagen den 12 november sänder Gaiakollektivet reggaeradio klockan 19.00 - 20.00 i Umeå studentradio 102,3 mHz. För dig som inte befinner dig i Umeå går det bra att lyssna digitalt genom studentradions hemsida. Det blir jamaicansk special och vi tummar inte på kvaliteten. Bara det fetaste på marknaden levereras!

torsdagen den 13 november sänder även Hip Culture på samma frekvens klockan 18.00-19.00. Martin och Anthony spelar blandad reggae och hiphop. Där kan det bli en hel del jamaicanska toner!

Vi avslutar reggaeveckan med att spela skivor på E-pubens efter-plugg-pub fredagen den 14 november klockan 15.00 - 18.00. Ta en billig öl och njut av den karibiska solen! Bless!

RSS 2.0